MVO Groeikeurmerk

Om te komen tot een gefundeerde aanpak hebben wij in samenwerking met de Stichting Bevordering Duurzame Strategie en Bedrijfsvoering de methodiek MKB groeicertificaat® uitgebreid met de elementen die volgens de ISO26000 richtlijn noodzakelijk zijn om te voldoen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Het resultaat is een geïntegreerde methode: het MVO Groeikeurmerk®.
Daarnaast ondersteunt het MVO Groeikeurmerk® organisaties om op efficiënte wijze de ISO9001 norm te implementeren. Deze methode is erop gericht dat ook de nieuwe eisen, die vanaf 2015 gaan gelden, nu al geïmplementeerd worden, zodat u klaar bent voor de toekomst.

Als eerste organisatie in Noord-Brabant beschikken wij over een MVO Register Coach.
Hierdoor zijn wij in staat om met de methode MVO Groeikeurmerk® organisaties te ondersteunen in het realiseren van een gedegen verbetertraject, waarbij de MVO aspecten nadrukkelijk aandacht hebben.

De methode onderscheidt vier fasen.
Fase 1 is gericht op wat wil ik als organisatie bereiken.
Fase 2 is gericht op hoe wil ik dit als organisatie bereiken.
Fase 3 is gericht op waarmee wil ik dit als organisatie bereiken.
Fase 4 is gericht op wat wil ik dit jaar als organisatie bereiken.

Deze fasen kunnen los van elkaar toegepast worden, waardoor een overzienbaar traject voor MKB bedrijven gerealiseerd wordt. De totale doorlooptijd bedraagt gemiddeld vijftien werkdagen.

Na afloop van het traject kan een organisatie desgewenst getoetst worden en bij voldoende resultaat wordt de organisatie geregistreerd en mag zij het logo MVO Groeikeurmerk voeren. Hiermee kan de organisatie aantonen dat zij werkt volgens de uitgangspunten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan.